هدف از عزاداري
پس از ورود به مدينه، حضرت زينب آرام ننشست و براي مردم (كه به قصد ديدارشان ميآمدند) در لواي عزاداري، تبليغات
زن معاصر براي رهايي از اسارت فرهنگ غرب، راهي ندارد
جز آنكه زينب(سلام الله علیها) را به عنوان الگو و سرمشق زندگي خود برگزيند.
گستردهاي عليه دستگاه ستمگري يزيد را آغاز كرد. حضرت دو هدف عمده را از برگزاري مراسم سوگواري براي امام حسين دنبال ميكرد:
1ـ ماهيت اهريمني يزيد را افشا ميكرد؛
2ـ مردم را به خاطر عدم ياري امامشان سرزنش مينمود!
سرانجام اهداف سفير كربلا به بار نشست و نفرت و انزجار عمومي چنان بالا گرفت كه عموما به طور علني و آشكار يزيد و كارگزارانش را لعنت ميكردند. جوانان كه آتش انتقام، درونشان شعلهور شده بود، همگان و خود را به دليل عدم ياري امام سرزنش ميكردند و تنها راه جبران را انتقامجويي ميدانستند.
تبعید:
فرماندار مدينه (عمرو بن سعيد) شهر را در آستانه شورش ديد و عامل اصلي جنبش را دختر علي بنابيطالب(سلام الله علیه)دانست، از اينرو هيئتي نزد او فرستاد تا از تحريك مردم دست بكشد. اما حضرت زينب(سلام الله علیها) كجا و سكوت و بياعتنايي كجا؟! با خاموشي و سكوت وداع كرده بود و يك دنيا فرياد شده بود؛ فريادي به بلندي تاريخ در همه اعصار؛ نه فريادي كه از گلوي يك زن زنداني در خانه بيرون آيد. عمرو بنسعيد زماني كه ديد هشدارهايش در مورد سكوت كارگر نيست، به يزيد نامهاي نوشت و از او كسب تكليف كرد. يزيد فرمان داد كه زينب از مدينه خارج شود.
حضرت زينب(سلام الله علیها) عزم خود را بر خروج از مدينه جزم كرده و با آن ديار وداع گفت. براي اداي رسالت و معرفي نهضت خونين برادر از شهري به شهري ميرفت. هر جا كه پا ميگذاشت، آتش انقلاب و شورش را عليه دستگاه بنياميه شعله ور ميكرد، بدين سبب هيچ كجا براي او جاي ماندن نبود، چرا كه به دستور خليفه بايد شهرها را يكي پس از ديگري ترك ميكرد. تا اينكه سرانجام در ديار غربت جان به جان آفرين تسليم كرد.
منبع:شیعه نیوز